Waar het met physics in games naartoe gaat

Putte
Putte
Posts: 231

Crysis Mass Physics. Samengevat: een kerel speelt met heel veel blokjes in een Crysis-leveleditor en laat er dan een boel (onzichtbare) tornado's op los. De framerate ligt heel laag, maar hij neemt gewoon alles frame voor frame op en versnelt het dan terug naar real-time.

Er is ook een high-quality versie. Want YouTube in high definition laat nog wat op zich wachten.

2008-01-27 11:39:59
Merlier
Merlier
Posts: 329

Wel sjiek om te zien, denk ni da myn laptop da spel aankan

Ma kvinnet dan wel jammer/raar da die auto daar niets van vervormingen heeft na dat al die dozen daar op vallen.
Ik vraag my soms ook af wie dat er daar eigenlijk tijd voor vind om al die dingen te testen

2008-01-27 13:07:47
Putte
Putte
Posts: 231

Elk zijn hobby denk ik. Ik vind in elk geval ook de tijd niet meer voor dergelijke spielereien. Hoe meer je weet, hoe meer nieuwe zaken je ontdekt waar je wat tijd zou willen in steken.

Ik moet mij momenteel bijvoorbeeld dringend bezig houden met het opzetten van een thuis-mailservertje met Postfix, amavisd-new, Spamassassin, ClamAV en daar bovenop de Cyrus IMAP Server. Midden februari zal ik m'n Telenet-mailadres kwijt zijn, dus tegen dan moet het draaien.

Maar jah, deze week heb ik eens gekeken naar wat Ampache waard is, en ik ben dolenthousiast, maar om het goed te kunnen gebruiken heb ik nog heel wat transcodeerwerk voor de boeg... Eerst andere prioriteiten.

En aan de KLJ-website heb ik ook nog veel werk...

Twee à drie avonden per week naar Brussel ivm avondles slorpt ook heel veel resources op...

We blijven bezig. Alleen jammer dat het "niet weten wat eerst gedaan"-syndroom soms een domper zet op de fun.

Groeten,

Putte

2008-01-27 13:31:57
Merlier
Merlier
Posts: 329

Gade veranderen van ISP misschien?

En dan nog waarom wilt ge uw eigen mailserver ebben ik snap et nut daar ni van ze
En die ampache waarvoor gade da gebruiken?

Straks is het vakantie voor my en dan is het 'niet weten WAT gedaan' syndroom er ook

2008-01-27 13:38:35
Putte
Putte
Posts: 231

Yep, naar een dxadsl business abonnement. Fixed IP! En ik heb ook een domeinnaam geregistreerd. Thuis draai ik dan m'n eigen dns en mailserver. Op die manier heb ik eigen mail 100% in handen, nooit meer geklooi met wijzigen van mailadres en dergelijke. Ik kan er van overal aan en kan zelf kiezen hoe (IMAP of webmail of enkel na VPN-verbinding e.d.).

Maar er moet nog wel wat getest worden, ze beweren wel dat er geen poorten geblokkeerd worden, maar je weet maar nooit. Als inkomende of uitgaande SMTP-connecties geblokkeerd worden, dan heeft een eigen mailserver inderdaad geen zin.

Op termijn zou ik er de mailserver van kljwaregem.be kunnen van maken. Dan is het ook gedaan met die shitty Yahoo! mailinglists die ik manueel moet onderhouden. Gewoon twee keer per dag een nieuwe /etc/aliases file laten genereren uit de KLJ-database. Snap je al waar ik naartoe wil?

Om het nog verder door te drijven: als ik alle leden een @kljwaregem.be alias geef, die automatisch forward naar hun "echt" mailadres, en gebruik als afzenderadres als iemand iets via de website verstuurt, dan is het ook gedaan met de spam-problemen met Hotmail. En je kan nog reply'en ook, want via de alias komt het mooi op hun "echt" mailadres terecht. Sounds groovy? You betcha.

Ampache is een web-frontend voor je persoonlijke CD-collectie die je naar mp3 of flac hebt geript. Je kan zo al je files streamen over poort 80 (werkt perfect met bijvoorbeeld WinAmp of XMMS). Alle files worden geïndexeerd op basis van de mp3-tags in een MySQL database. Als je files goed getagged zijn, kan je dus zoeken op bijvoorbeeld alle rocknummers van minder dan 4 minuten. Het systeem is multi-user, dus je kan je Ampache makkelijk delen met de rest van het gezin. Iedereen heeft z'n eigen settings, playlists e.d. dus je kan mekaars boeltje niet om zeep helpen, je playlists zijn van jou. Maar weet je wat de killer feature is? HET IS EEN WEBSITE. Als je dat op je thuis-routertje draait (Linux of BSD natuurlijk), kan je van om het even waar ter wereld (school, werk, vrienden, on the road met een UMTS-kaart) je ganse muziekcollectie beluisteren, jouw playlists gebruiken en up-to-date houden, en als je op een low bandwidth connectie zit kan je de streams real-time laten downsamplen In combinatie met een FUP internet-abonnement hoef je je ook geen zorgen te maken over het dataverkeer (Reken 128kbit VBR => als je de ganse maand 24/7 zou luisteren, kom je op nog geen 45 gigabyte). Configuratie duurt 5 minuten als je wat van Apache, PHP en MySQL kent. Sounds groovy? You betcha.

Nog vragen? Weet ge al wat gedaan in de vakantie? Met dommel kan je dat perfect aan.

Groeten,

Putte

2008-01-27 14:39:00
Merlier
Merlier
Posts: 329

Khad al zo een voorgevoel dat het iets met de site ging te maken ebben

Ge moest da tekstje van Ampache eigenlijk ni uitgeschreven ebben, da addek wel door ze, maar mss handig voor de regelmatige forumbezoekers

Da ziet er ook wel een mooi pakketje uit, tis topen dat je die snelheden ook effectief krijgt

2008-01-27 14:58:00
Putte
Putte
Posts: 231

Ik zit op ca. 2150m van de centrale. 't Is op 't randje vrees ik. Maar bij Telenet is een fixed IP helemaal onbetaalbaar Office Access Plus (fixed IP, 512Kbit up, 78GB transfer) kost 140 euro exclusief BTW.

Ik kijk in elk geval al uit naar de snelheden van adsl2+ (à la Dommel Cityconnect), maar dat duurt nog wel een jaar of twee.

2008-01-27 15:19:01
Merlier
Merlier
Posts: 329

Mja die gangsters bij Telenet en Belgacom...

Ohja ik ben blij met myn dommel, da fixed ip vind ek ni zo belangrijk dankzij dyndns

Sinds die uploadverhoging bij belgacom is myn dommel upload ook hoger, raar maar aangenaam uiteraard

2008-01-27 15:27:35
Putte
Putte
Posts: 231

Juij, ik haal een goeie 5 Mbps down en 400 Kbps up Rekening houdend met de overhead die inherent is aan ADSL connecties, is dat zeker niet slecht gefietst.

2008-02-02 12:55:23
Putte
Putte
Posts: 231

Der zijn nie veel topics over games, dus ik post deze fantastische endgame uit Doom I maar hier. Rick is the deadliest weapon in the world.

2009-01-16 23:04:02
Merlier
Merlier
Posts: 329

Kunnen we da in Lan spelen ?

2009-01-17 15:49:06
Putte
Putte
Posts: 231

Sure, Doom I had al co-op en deathmatch over IPX. Ik ben daar groot mee geworden

2009-01-17 23:57:09
Merlier
Merlier
Posts: 329

Hopelijk bestaater dan ook een IPX patch voor de vista people, en we hebben ons superspel voor de volgende lan

Kzal da es testen dan...na de formaliteiten

2009-01-18 09:41:17