Wat moet je doen voor een toppie fuif ?

Bram
Bram Tant
Posts: 61

Ja je weet het of niet,
basket team bent schoenen waregem gaat een 2de ploeg opstarten, daavoor zouden we een beetje veel centjes nodig hebben , en de spelers(waaronder ik) hadden voorgesteld om een fuif te geven ter voordele van de nieuwe ploeg die erbij komt
En omdat wij zoooo goed zijn in fuiven geven (niet dus)en dus totaal geen ervaring hebben zou ik graag wat tips willen hebben
maar we hebben nog geen datum of zaal, maar zal waarschijnlijk 17 of 24 mei zijn, en jullie zijn natuurlijk allemaal uitgenodigd om te komen zwijnen, drinken, dansen, trippen, enzovoort
grts

2008-03-12 22:12:59
Merlier
Merlier
Posts: 329

Nu ni voort een of tander maar denk ni dat da een echt goeie periode is en wel om volgende 2 redenen:

*communiefeesten ( jah...) => daarmee gaanter veel zalen bezet zijn
*begin examens hoger onderwijs => daarmee gater veel volk bezet zijn

Nu voor de echte goei tips moede by Bart of Bert M zijn denkek, ervaring genoeg die 2

Denk da ge eigenlijk best zijt van een benefiet ofzo te geven, of een etentje me de ouders en kennissen van de spelers (cfr stoofvleesfestijn).

Desnoods verkoopte stiftjes of chocolade repen
Tis al te zien over hoeveel geld we hier spreken, nen sponser zoeken kan mss ook geen kwaad.

grtz

2008-03-14 14:46:31
Putte
Putte
Posts: 231

Hmm, toch even een misverstand uit de wereld helpen: van een etentje a la stoofvleesfestijn / hespenfestijn ga je NIET rijk worden. Tenzij je aan 500 man geraakt, en zelf zo veel mogelijk opdient om werkvolk van de traiteur uit te sparen.

Met een megalomane fuif KAN je rapper iets vergaren. Afhankelijk van VVK/ADD en de andere investeringen die je doet, heb je je eerste euro winst ook maar ongeveer vanaf bezoeker 350. Dat kan eerder zijn, maar ook later. Do the math voor je eigen situatie, reken X euro entree en Y euro consumaties (afhankelijk van publiek; vergeet ook niet dat dames minder drinken dan heren), trek er zaal, brouwer, geluids- en lichtinstallatie, DJ, reclame, SABAM en billijke vergoeding van af (eventueel ook nog keuring brandveiligheid?), en hoop dat je er aan uit komt.

Er waren ooit zalen waar SABAM en/of billijke door de zaal zelf al betaald werd (jaarlijks), maar die zijn heel schaars en dat keert natuurlijk toch terug in de huurprijs.

Anders, tjah, goeie datum, bekende & goed gelegen fuifzaal, bekende naam, reclame reclame reclame (affiche en kaarten die aanspreken) en een goeie dosis geluk.

En een goed eetkraam (dit zelf proberen doen is niet altijd een goed idee, en je hebt er ook weer vergunningen voor nodig; je moet niet bewijzen dat je iets hygiënisch kunt prepareren hoor, neeeee, gewoon afdokken en 't is goed...) Soms krijg je per consumatie een percent, soms gewoon voor de standplaats.

Groeten,

Putte

2008-03-15 12:13:26