Foto's bekijken op de KLJ-site

Putte
Putte
Posts: 231

Hallo iedereen,

Sinds een drietal weken is er weer iets nieuws te vinden op de KLJ website: PicLens ondersteuning. Ik kan hier nu in het lang en in het breed gaan uitleggen wat dat precies betekent, maar enkele schermafbeeldingen spreken boekdelen:
image
Samengevat: door een klein programmaatje te installeren in je Internet Explorer of Firefox, kan je op een megasjieke manier alle foto's op de KLJ-site bekijken. Ze verschijnen allemaal op een grote lange "muur" waar je doorheen schuift door met de muis te slepen. Je kan in- en uitzoomen met het muiswieltje.

Door op een foto te klikken wordt die vergroot en wordt een versie met hogere beeldkwaliteit afgehaald.
image
Door nu op die foto nu te dubbelklikken, wordt hij schermvullend weergegeven en om de paar seconden wordt overgegaan naar de volgende afbeelding. Je kan pauzeren, naar een andere foto springen via de balk onderaan etc.
image
Ook video-ondersteuning staat in de steigers (en werkt al op onze site), maar helaas enkel voor de oudere filmpjes (voorlopig geen support voor het nieuwere videoformaat).

Wat moet je doen om er gebruik van te maken?
- surf naar http://www.piclens.com, klik op "Download" en volg de instructies
- herstart je webbrowser
- surf naar http://www.kljwaregem.be/cont/pictures/ en kies er een reeks foto's uit:
image
- de aandachtige lezer bemerkt de PicLens "Play" knop op de pagina zelf, en het blauw oplichtende PicLens icoontje helemaal rechtsboven naast het zoekvenster. Door daarop te klikken wordt de PicLens plugin gestart.

Er is ook een "willekeurige" fotomuur te bewonderen, met telkens een 300-tal foto's. Die vind je terug op de Slideshow pagina, de overzichtspagina van alle fotoreeksen en ook op de startpagina (maar dan moet je het knopje in je browser-werkbalk gebruiken).

Opmerking: als je die knop niet ziet in Internet Explorer (shame on you!), hij zit waarschijnlijk verborgen achter het "Meer..." knopje:
image
Als je dat programmaatje van op www.piclens.com niet installeert, krijg je bij het klikken op die "Play" knop slechts een magere Lite-versie te zien die bovendien niet altijd even goed werkt... Nog altijd beter dan niks natuurlijk.
image
De plugin werkt ook op andere sites zoals YouTube en Google Images! Zeker eens proberen! Veel plezier ermee!

Groeten,

Pascal

2008-08-03 23:47:13
Merlier
Merlier
Posts: 329

Getest en goedgekeurd!

2008-08-04 12:26:26
stoopke
stoopke
Posts: 169

een wonder geschiet

2008-08-04 13:36:35
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

bemerk opnieuw een van puttes lange post , probeer eens nen normalen putte , tziet er anders wel niet mis uit

2008-08-04 14:22:12
stoopke
stoopke
Posts: 169

bemerk opnieuw een van putte's goede ideeën die moeilijk korter uit te leggen zijn .... waarvoor dank pascal

2008-08-04 14:29:54
Putte
Putte
Posts: 231

Merci voor het schouderklopje

2008-08-04 15:55:16