1/2 liter fuif zonder bier?

Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

heeft er iemand al aan gedacht,
als ze verder staken dat we eigelijk met een seruis probleem hebben
geen bier?
wat gaan we dan doen?
een auqarell fuif of een bob fuif?
ik denk wel dat we der eens seruis moeten over nadenken.................

2010-01-19 19:30:05
Martijn
Martijn Vanhaverbeke
Posts: 177

We kunnen nog altijd overschakelen op la chouffe ofzo eh...

2010-01-19 20:24:08
Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

ja dat is inderdaad en heel goed idee maar stel u voor dat ze dat niet drinken
je kent dat he van die moeilijke mensen of stel u voor dat het uitverkocht is omdat der geen bier niet meer is ......
het bier is aan uitsterven ...............

2010-01-19 21:37:45
Putte
Putte
Posts: 231

Derby pils?
Karlsquell? (kalfskwijl voor de veteranen van kamp 2005)
Strubbe Super Pils?
Sparta pils?

Op zich een rare naam eigenlijk, "pils". En zo leren we weer wat bij.

Pils (ook pilsener of pilsner genoemd) is een soort bier dat voor het eerst in de Tsjechische stad Pilsen (Tsjechisch: Plze?) door de Duitser Josef Groll werd gebrouwen. De naam is afgeleid van de naam van de stad. Pils is een bier dat ongeveer 5% alcohol bevat. Het is een ondergistend bier met een goudgele kleur. Pils komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 4 graden Celsius.

Pils wordt gebrouwen uit mout, water, hop en gist. Soms worden suiker en ongemoute granen (maïs, gerst en anderen) toegevoegd. Deze laatste ingrediënten verhogen wel het alcoholgehalte, maar voegen weinig toe aan de smaak. Soms wordt er karamel toegevoegd om de kleur wat donkerder te maken. Na het lageren wordt het bier gefilterd, waardoor een heldere vloeistof ontstaat en een groot deel van de smaak verloren gaat. Vergeleken met de meeste andere biersoorten, heeft pils een vrij zwakke smaak.

In Nederland is pils het meest gedronken soort bier. Nog geen 20% van de bierconsumptie bestond in 2004 uit andere biersoorten. In België verliest de consumptie van pils al jarenlang hoe langer meer van belang ten voordele van Belgische bieren van hoge gisting.

In België wordt een glas pilsbier een pintje genoemd als het in het traditionele Belgische geribbelde pintglas wordt geschonken. Andere Belgische pilsglazen zijn het fluitje of het prinske, dat niet verward mag worden met andere prinskes zoals van De Koninck. In Duitsland en Tsjechië wordt pilsbier vaak in hoge slanke voetglazen geserveerd.

2010-01-20 09:35:33
Martijn
Martijn Vanhaverbeke
Posts: 177

Ge zijt nog onze klassieker vergeten, Cara Pils

2010-01-20 12:51:49
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

gebt zelfs nog goedkoper, delaizepils. Waar zelfs de blikjes low budget zijn.

Kdenk wel dat we nu niet zoveel te vrezen hebben, ze zullen wel rap genoeg zien hoeveel verlies er geleden wordt het werk neerlegn. Wel kleine opmerking, einde semester examens is in aantocht, kgeloof dat iedereen wel zin heeft om dat uitbundig te vieren ...

2010-01-20 15:01:45
stoopke
stoopke
Posts: 169

@ claas: ik hoop dat delhaize uw post niet leest want: zeg niet zomaar delhaisepils tegen 365 pils in de volksmond bekend als 3 65

ps.: 'kzie af tes vreet tes vreet

2010-01-20 16:01:00
Martijn
Martijn Vanhaverbeke
Posts: 177

Wat is dan wel het verschil tussen de twee?

En efkes een afbeelding van het pisbier:
image

By the way, kzie hier juust dat der zelfs een pro-carapils facebookgroep bestaat the horror

2010-01-20 17:27:18
mini
mini
Posts: 111

en wat is er mis met kaiser pils

2010-01-20 19:37:41
Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

ja oke ik weet al die pilsen ....
maar nu ondertussen staken ze nog en ons probleem is eigelijk niet opgelost ...
wat moeten we doen ? eens der naar toe gaan en ons bier geve? er moet dringend onderhandeld worden vindt je ook niet ?

2010-01-20 19:43:36
Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

oo ja ik heb het gevonden zie net op tv dat je eigen bier kan brouwen
en inderdaad TOM DESTOOP kan dat doen
in de plaats van 1/2 liter fuif een
stoopke fuif ?

waar zit tom destooop trouwens mischien al bezig aan het brouwen voor het stoopke bier?
want hij redelijk verdacht stil
waarom zegt hij niet tegen iedereen dat hij eigelijk bier kan brouwen
te bang?

2010-01-20 19:50:51
mini
mini
Posts: 111

ja tom maak eens een STOOPKE

2010-01-20 20:18:54
Hanne
Hanne De Fraeye
Posts: 34

Tom is momenteel aant brouwen voor het bier :'geslaagd voor het examen fysio' e poeps? Succes lieverd en hele dikke zoen !!!!

2010-01-20 20:41:46
Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

brouwen of drinken ?.....

2010-01-20 21:10:27
Martijn
Martijn Vanhaverbeke
Posts: 177

Eerst brouwen en dan drinken

2010-01-20 21:25:08
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

We kunnen natuurlijk ook altijd onze cocktail fuif eerst geven, de kans dat alle brouwers van die ingrediënten staken is klein denk ik

2010-01-21 13:06:58
Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

weet jij hoeveel calerieen der inzitten ?
1 cotail heeft zo'n 143 collorieen
als iedereen dat drinkt zijn ze vijf kilo bij

2010-01-21 20:54:32
Claas
Claas Van Assche
Posts: 238

als ge der u zat genoeg in drinkt dan kundje dat met gemak uitspuigen

MAAAR, de staking is voorbij, het bier zal terug vloeien , there is a god

2010-01-22 04:41:18
Martijn
Martijn Vanhaverbeke
Posts: 177

hurray, booze for everyone!

2010-01-22 21:11:39
Liese
Liese Vercauteren
Posts: 28

ooojaaa probleem opgelost dagen loze nachten ....

2010-01-23 21:06:19